Bath Abbey Choir

Het “Bath Abbey Choir” komt naar Dordrecht!
Vrijdag 5 mei 2017 20:00 uur

De Grote Kerk organiseert een bijzonder concert met medewerking van het Bath Abbey Choir uit Engeland. Het betreft een uitstekend koor dat voor ca. de helft bestaat uit jongens van 8 tot 13 jaar, die de rol van de sopranen vertolken. De andere helft zijn mannen die het koor vierstemmig maken en de alt-, tenor- en baspartijen voor hun rekening nemen. Koorzangers, zowel jong als oud, blijven deze oude en roemrijke Britse traditie in ere houden, die teruggaat tot de 6e eeuw na Christus. Enkele jaren geleden heeft ook het Winchester College Choir een concert gegeven in de Grote Kerk van Dordrecht. Wij zijn zeer verheugd dat ook het Bath Abbey Choir ons komt bezoeken.

Het repertoire is divers: van het Kyrie, Sanctus en Benedictus van een mis van Byrd tot en met het “God so loved the world” van Stainer. Er wordt zowel Brits repertoire vertolkt van Tallis tot en met Stanford als ook muziek van het vaste land van Europa, onder andere van Haydn en Mendelssohn.

Voor dit bijzondere concert geldt een toegangsprijs van € 12,50 per persoon. Toegangsbewijzen zijn verkrijgbaar aan de zaal vanaf 19:30 uur.