Corona en Stadsklooster

Lauden en het stille Stadsklooster

Nu de coronamaatregelen langzaam worden versoepeld, kan ook het Stadsklooster in de Trinitatiskapel weer worden opengesteld voor de wekelijkse bijeenkomsten op woensdagochtend. Voorlopig doen we dat nog op sobere wijze en houden we het bij één dienst, inplaats van de gebruikelijke twee. Ook het ontbijt voor de bezoekers, dat traditiegetrouw tussen de vroege (metten) en late (lauden) bijeenkomst wordt geserveerd, komt tijdelijk te vervallen.

Bezoekers zijn vanaf woensdag 1 juli weer van harte welkom in het Stadsklooster aan de Vriesestraat voor een korte gebedsdienst. Deze lauden wordt geleid door een van onze vaste voorgangers en begint om 08.45 uur. Uiteraard worden hierbij alle inmiddels bekende hygiënemaatregelen in acht genomen. Zo is er slechts ruimte voor een beperkt aantal bezoekers, wordt er anderhalve meter afstand gehouden en wordt er niet gezongen. Ook bij binnenkomst en het verlaten van de kapel geldt de anderhalvemeter-regel. Verder is de naastgelegen kosterij afgesloten en is er uiteraard de mogelijkheid om de handen te reinigen. Vrijwilligers van het Stadsklooster zullen een en ander in goede banen leiden.

Natuurlijk is het nog altijd mogelijk om het Stadsklooster op een ander tijdstip in de week te bezoeken. De dagelijkse openstelling, die tijdens de coronatijd is ingesteld, blijft voorlopig van kracht. Dit stille Stadsklooster is elke dag geopend van 10.00 tot 14.00 uur (zondag van 12.00 tot 14.00 uur). U kunt de kapel dan bezoeken voor een moment van rust en gebed of voor het branden van een kaarsje. Er is altijd iemand van het Stadsklooster aanwezig.

Stuurgroep Kerk in de Stad