Dankavond 25 mei

Gratis toegankelijke Dankavond met zang en musici in de Grote Kerk te Dordrecht

Dordrecht – 20 maart | Op vrijdagavond 25 mei vindt er een prachtige Dankavond plaats in de Grote Kerk te Dordrecht met als thema ‘Dankbaarheid’.

Onder begeleiding van dirigent Ab Weegenaar zal het Ermelo’s mannenkoor samen met diverse musici, een prachtig pallet aan dankliederen ten gehore laten brengen. Musici als organisten/pianisten Martin Zonnenberg, Marco de Keizer, dwarsfluitiste Marjolein de Wit, trompettist Mechtild Drop begeleiden het koor en de samenzang. Merel van Geest zal als sopraan soliste meezingen. Arie de Rover zal als spreker stilstaan bij het thema ‘Dankbaarheid’.

Tijdens deze avond wordt ook stilgestaan bij het 40 jarig organisten jubileum van Marco de Keizer. Met grote dankbaarheid kijkt hij terug op de jaren waarin hij het orgel heeft mogen bespelen tijdens de kerkdiensten als begeleiding van de gemeentezang. Daar ligt zijn passie: mensen inspireren om te zingen. In 1978 is Marco - op 12 jarige leeftijd – begonnen als organist van de Hervormde IJsseldijkkerk in Krimpen aan den IJssel (1978-1988). Daarna volgden Berkenwoude (1981-2014) en Alblasserdam (1994-2008). Op dit moment is hij één van de vaste organisten in de Hervormde Gemeentes van Goudriaan (2001- heden) en Oud-Alblas (2010-heden).

De Dankavond vindt plaats in de Grote Kerk aan de Lange Geldersekade 2 te Dordrecht. Tijdens de avond zal er een collecte gehouden worden voor het project Werk Werkt van Stichting Woord en Daad. De avond duurt van 20.00 – 22.00 uur, met na afloop een moment van ontmoeting onder het genot van een drankje. Om zeker te zijn van een plaatsje, is het aanbevolen een gratis kaartje te reserveren op www.dankavond.nl. Hier kunt u ook meer informatie vinden over het koor, de musici en Stichting Woord en Daad.