De Grote Kerk zoekt vrijwilligers

Behalve op maandag is De Grote Kerk de hele week open voor bezoekers die komen om even een kijkje te nemen in de kerk of om een kaarsje te branden.

Soms vragen ze om informatie, kopen wat of drinken een kopje koffie of thee.

Om dat allemaal te kunnen blijven doen zijn er veel vrijwilligers nodig.

Daarom zijn we steeds op zoek naar mensen die het leuk vinden en die tijd hebben om in De Grote Kerk een bijdrage te leveren aan de instandhouding van dit imposante en historische gebouw. Dat zijn de gastheren en gastvrouwen die de bezoekers ontvangen, zo nodig helpen, vragen beantwoorden of een gesprekje voeren.

De Grote Kerk is niet alleen van de kerkelijke gemeente maar van de hele gemeenschap van Dordrecht.

Dat betekent dat de vrijwilligers niet alleen uit de Grote Kerk gemeente hoeven te komen.

Echt eisen worden er niet gesteld aan de mensen maar het zou wel mooi zijn als je weet wat "kerk-zijn" inhoudt. Mocht je ook nog Engels, Duits of een andere taal beheersen dan is dat helemaal fijn. Dat is met name voor de bezoekers prettig maar ook voor de vrijwilliger zelf. Tenslotte gaat het erom dat de bezoeker zich welkom weet en dat de vrijwilliger het leuk vindt.

Mocht je belangstelling hebben, neem dan contact op met dhr. F. Hiemstra via de e-mail (fjhiemstra@hetnet.nl) of dhr. C.P van der Waal (c.waal63@upcmail.nl).