15-6-2019 – Toeristenconcert door Johan den Hoedt op het Kam-orgel

zaterdag 15 juni 2019 15.30 uur

Louis Vierne (1870-1937)
Prélude (uit: Symphonie I)

Ad Wammes (1953)
Miroir

Johan den Hoedt (1970)

Cesar Franck (1822-1890)
Troisième Choral

Johan den Hoedt werd geboren op 5 september 1970 in Ridderkerk. Nadat hij orgellessen van zowel Henk Rijnsaardt, als van Frans van Tilburg had gehad, studeerde hij orgel aan het Rotterdams Conservatorium bij Arie J. Keijzer. Thans volgt Johan lessen bij Cor Ardesch te Dordrecht.

In Utrecht volgde hij de meerjarige dirigentenopleiding van het SNK, alwaar Hans Noyens (koordirectie) en Marjolein Berkvens (stemvorming) zijn docenten waren.

Momenteel is Johan als organist verbonden aan De Wijnstok te Dordrecht (Dubbeldam) en de Maranathakerk te Werkendam.

Johan geeft orgel- en pianolessen. Daarnaast geeft hij orgelconcerten en treedt hij regelmatig op als begeleider van koren en solisten. Bovendien is hij dirigent van Christelijk Gemengd Koor “De Slagsingers” te Barendrecht, Protestants Kerkkoor “I Believe” te Boskoop, Mannenkoor “Onderling Genoegen” te Nieuwendijk en het Brandweermannenkoor Zuid-Holland-Zuid te Dordrecht, en enkele seniorenkoren in Dordrecht.