22-6-2019 – Toeristenconcert door Martien de Vos op het Bach-orgel

Martien de Vos (1995)
Improvisatie

Anonymus
'Daphne' – (uit het ´Camphuysen Manuscript´ – ca. 1652)

J.S. Bach (1685-1750)
Triosonate IV (in e, BWV 528)
• Adagio & Vivace
• Andante
• un poco allegro

Preludium en Fuga (in C, BWV 545)

Bachorgel Grote Kerk Dordrecht

Martien de Vos (1995) kreeg zijn eerste orgellessen van Arie Braber te Ooltgensplaat. Vervolgens studeerde hij bij Paul Kieviet in Sommelsdijk.

In 2018 rondde hij zijn Bachelor Orgel af bij Bas de Vroome aan het Rotterdams Conservatorium. Hij volgde daarnaast de bijvakken piano, klavecimbel, basso continuo en koordirectie. Improvisatielessen kreeg hij van Hayo Boerema en Aart Bergwerff. Martien volgde ook de opleiding Kerkmuziek.
Momenteel studeert hij voor zijn Master orgel aan het Conservatorium van Groningen bij Theo Jellema en Erwin Wiersinga.

Martien won verschillende prijzen op orgelconcoursen. Zo behaalde hij in juni 2017 als finalist in Haarlem de 1e prijs en de publieksprijs bij het Nationaal Ambitus concours. Datzelfde jaar won hij de 1e prijs en de publieksprijs op het SGO concours in Appingedam.

Hij volgde diverse masterclasses en privé-lessen bij gerenommeerde organisten, waaronder Wolfgang Zerer, Bernard Winsemius, Sietze de Vries en Reitze Smits.

Martien is als organist verbonden aan de Open Hofkerk te Rotterdam Pendrecht, de Laurentiuskerk te Mijnsheerenland en de Rehobothkerk te Ooltgensplaat.