27-7-2019 – Toeristenconcert door Kees Bax en Marcus van Driel op het Bach-orgel

zaterdag 27 juli 2019 15.30 uur

Kees Bax
Dietrich Buxtehude (1637-1707)
Toccata und Fuge in F-Dur (BuxWV 157)
Choralvorspiel 'Vater unser im Himmelreich' (BuxWV 207)

Marcus van Driel & Kees Bax
Lothar Graap (geb. 1933)
Psalm 80 'O God van Jozef, leid ons verder'
- Introitus
- Invention
- Arietta
- Canzona
- Dialog
- Choral

Marcus van Driel
Cor Kee (1900-1997)
Den 5en Psalm
Den 19en Psalm
Den 141en Psalm

Marcus van Driel & Kees Bax
Franz Lachner (1803-1890)
Introduction und Fuge in d-Moll

CV Kees Bax

Kees (1951) begon op negenjarige leeftijd met harmoniumles bij Andries van Essen in Hen-drik-Ido-Ambacht. Vervolgstudies orgel volgde hij bij Cor Visser, Jan Bonefaas en thans bij Cor Ardesch.
Kees behaalde het diploma Kerkmuziek-III bij o.a. dr. Arie Eikelboom en Jeroen de Haan. Ook volgde hij tien jaar lang klavecimbellessen bij Margriet den Hartog.
Op zijn veertiende jaar werd Kees benoemd als organist van de Gereformeerde Kerk in Hen-drik-Ido-Ambacht. Decennialang bespeelde hij in die hoedanigheid de orgels van de Paulus-kerk en De Open Hof. Thans is hij als organist actief in de regio Rotterdam-Dordrecht.
Kees Bax is al jarenlang bestuurslid van diverse regionale en landelijke verenigingen en stichtingen op het gebied van de kerkmuziek.

CV Marcus van Driel

Marcus is geboren in 1950 in Strijen. Hij ontving zijn eerste orgellessen van de plaatselijke muziekleraar L.P.A. Pors en bespeelde een aantal jaren het monumentale Knipscheer-orgel van de Gereformeerde kerk van Strijen.
Marcus als kerkorganist actief in Dordrecht, onder meer in de Ontmoetingskerk van Ster-renburg.
Na een studieperiode bij Leo Lommers te Zwijndrecht, behaalde hij in 1989 het diploma Kerkmuziek/orgel van de Commissie voor de Kerkmuziek. Sinds 1999 volgt hij regelmatig lessen bij Cor Ardesch, organist van de Grote Kerk te Dordrecht.
Tevens was Marcus nauw betrokken bij diverse orgelbouw- en restauratieprojecten, zoals het orgel van de Wilhelminakerk en het Bach-orgel in de Grote Kerk te Dordrecht.