Olivier Latry – organist van de Notre-Dame te Parijs, op het Kamorgel van de Grote Kerk te Dordrecht

vrijdag 23 juni 2017 20.00 uur

Olivier Latry studeerde orgel bij de beroemde organist en componist Gaston Litaize.
Op drieëntwintigjarige leeftijd werd hij één van de ‘titulaires des grands orgues’ van de Parijse Notre-Dame.
De Parijse kathedraal beschikt over één van de grootste orgel van de beroemde Franse orgelbouwer Aristide Cavaillé-Coll.

Als solist treed hij regelmatig op met orkesten als het London Philharmonia Orchestra, het Boston Symphony Orchestra en het Montreal Symphony Orchestra.
Sinds 1995 is Latry docent orgel aan het Parijse Conservatorium. Hij geeft masterclasses over de hele wereld. Ook is hij regelmatig jurylid bij internationale concoursen.
Zijn repertoire strekt zich uit over alle stijlperiodes. Zijn vertolkingen van de complete orgelwerken van Olivier Messiaen (Deutsche Grammophon) zijn bekend over heel de wereld. Ook is hij een befaamd improvisator in de traditie van Charles Tournemire en Pierre Cochereau.

Kaarten bestellen:
Voor dit bijzondere concert geldt een toegangsprijs van € 15,00 per persoon. Bij betaling per omgaande geldt voor iedereen de speciale toegangsprijs van € 12,50 per persoon (t/m 31 mei 2017). Uw toegangskaarten zijn pas gegarandeerd na ontvangst van uw betaling. Meld u aan via het bestelformulier. Wij zien uw betaling tegemoet op NL95 INGB 0003 9399 05 t.n.v. St. Behoud Grote Kerk Werkgroep Muziek.

Johann-Sebastian BACH (1685 – 1750) :
Concerto en Ré mineur d’après Vivaldi BWV 596

Chorals de l’Orgelbüchlein :
- « Christ lag in Todesbanden » BWV 625
- « Jesus Christ, unser Heiland » BWV 626
- « Christ ist erstanden » BWV 627
- « Erstanden ist der heilge Christ » BWV 628
- « Erschienen ist der herrliche Tag » BWV 629
- « Heut’ triumphieret Gottes Sohn » BWV 630

Prélude et fugue en Ré mineur BWV 539

Gabriel FAURÉ (1845 – 1924) :
Fileuse