Toeristenconcert door Johan den Hoedt op het Kam-orgel

zaterdag 19 augustus 2017 15.30 uur

Johan den Hoedt werd geboren op 5 september 1970 in Ridderkerk. Nadat hij orgellessen van zowel Henk Rijnsaardt, als van Frans van Tilburg had gehad, studeerde hij orgel aan het Rotterdams Conservatorium bij Arie J. Keijzer. Thans volgt Johan lessen bij Cor Ardesch te Dordrecht.

In Utrecht volgde hij de meerjarige dirigentenopleiding van het SNK, alwaar Hans Noyens (koordirectie) en Marjolein Berkvens (stemvorming) zijn docenten waren.

Momenteel is Johan als organist verbonden aan De Wijnstok te Dordrecht (Dubbeldam) en speelt hij regelmatig middagdiensten in de Maranathakerk te Werkendam.

Johan geeft orgel- en pianolessen. Daarnaast treedt hij regelmatig op als begeleider van koren en solisten. Bovendien is hij dirigent van Christelijk Mannenkoor “Rotterdam-Zuid”, Christelijk Gemengd Koor “De Slagsingers” te Barendrecht, Protestants Kerkkoor “I Believe” te Boskoop, Mannenkoor “Onderling Genoegen” te Nieuwendijk en het Brandweermannenkoor Zuid-Holland-Zuid te Dordrecht.

Olivier Messiaen
Apparition de l’Église éternelle

Hendrik Andriessen
Sonata da Chiesa (Thème, Variations & Finale)