Toeristenconcert door Cor Ardesch op het Bach-orgel

zaterdag 26 augustus 2017 15.30 uur

Tijdens dit concert vindt de Nederlandse première plaats van de Toccata over ‘Ein feste Burg ist unser Gott’ van Zsolt Gárdonyi

Cor Ardesch (*1959) studeerde orgel bij Piet Kee aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Daarnaast volgde hij een opleiding Improvisatie bij Bert Matter aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.
Sinds 1998 is Cor Ardesch organist van de Grote of Onze Lieve Vrouwekerk te Dordrecht. Op 26 september 2007 werd Cor Ardesch tijdens de ingebruikname van het Bach-orgel benoemd tot stadsorganist van Dordrecht. In 2011 werd hij benoemd tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau voor zijn verdienste op het gebied van de orgelcultuur in het algemeen en die van Dordrecht in het bijzonder.
Als artistiek adviseur werkt hij samen met de Werkgroep Muziek en organiseert jaarlijks een groot aantal concerten in de Grote Kerk.
Daarnaast doceert Cor Ardesch orgel, improvisatie en kerkelijk orgelspel. De fraaie instrumenten van de Grote Kerk zijn een inspiratiebron voor vele leerlingen.

Er verscheen een aantal CD’s, waarop hij het Kam-orgel van de Grote kerk te Dordrecht bespeelt. In december 2008 startte Cor Ardesch een groot project waarbij alle werken van Johann Sebastian Bach, gespeeld op het Bach-orgel, op CD werden vastgelegd. De feestelijke afronding van dit project vond plaats op 24 augustus 2016.

www.corardesch.nl

D. Buxtehude (1637-1707)