Toeristenconcert door Bart van Buitenen op het KAM-orgel

1 Prélude au Salve Regina op. 7/7 - Lied des Chrysanthèmes op. 3/1
Joseph Bonnet (1884-1994)

2. Pange lingua en taille à 4 - Fugue à 5 - Récit du chant de l’hymne précedent
Nicolas de Grigny (1672-1703)

3. Thème et Variations sur le nom de Victor Gonzalez
Gaston Litaize (1909-1991)

4. Larghetto en ré mineur.
Eugène Gigout (1844-1925)

5. Introduction et Aria
Jean-Jacques Grunenwald (1911-1982)

6. Fugue sur le nom d’Alain op.7/2
Maurice Duruflé (1902-1986)

Bart van Buitenen (1973) promoveerde in 2013 als musicoloog/orgeldeskundige aan de Universiteit Utrecht en ontving orgelonderricht van Tony Rozendaal, Bas de Vroome en Cor Ardesch. Zijn promotieonderzoek omvatte onder meer een overzicht van de conserveringsgeschiedenis van de orgelcollectie van het Rijksmuseum te Amsterdam alsmede een biografie van de Rotterdamse orgelmakers Willem Hendrik Kam (1806-1863) en Hendrik van der Meulen (1811-1852). Als organist is hij verbonden aan de evangelisch lutherse, Waalse en hervormde gemeente en de oud-katholieke parochie te Dordrecht. Tijdens zijn studie functioneerde hij regelmatig als plaatsvervangend universiteitsorganist, ook was hij lange tijd organist van de Waalse gemeente te Rotterdam.

Als redacteur was Van Buitenen verbonden aan het encyclopedieproject Het historische Orgel in Nederland, een uitgave van het Nationaal Instituut voor de Orgelkunst in samenwerking met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Bijdragen leverde hij voorts aan onder meer de monografie Orgelreform in Nederland gewijd aan het Walcker-orgel (1916) van de Martinikerk in Doesburg, aan het internationale Lexikon der Orgel en aan de jubileumbundel The Haarlem Essays. Met organist Gerben Mourik en fotograaf Koos Schippers verzorgde hij het cd-projekt Audite nova gewijd aan representatieve orgels in binnen- en buitenland uit de periode van de Wederopbouw. Tenslotte is hij werkzaam als onafhankelijk orgeldeskundige en maakt hij deel uit van de orgelraad, onderdeel van de oud-katholieke raad voor de kerkmuziek.