Toeristenconcert door Iris Eysermans op het Bach-orgel

zaterdag 21 juli 2018 15.30 uur

1. Conrad Paumann (Duitsland 1409-1473): “Mit ganzen Willen wunsch ich dir”
2. Das Lochamer Liederbuch (Monnik uit Salsburg, 15e eeuw): “Benedicte – Almechtiger got, herr Jesu Crist”
3. Das Lochamer Liederbuch (Monnik uit Salsburg, 15e eeuw): “Benedicte – Almechtiger got, herr Jesu Crist”: versie voor klavier.
4. Buxheimer Orgelbuch (Duitsland 1460/70): “Redeuntes in ut”
5. Gregoriaans: Antifoon: “Virgo prudentissima”
6. Robertsbridge codex (Engeland, Sussex: 1330-1448): Estampie in la
7. J.S. Bach (Duitsland, 1685-1750): Meine Seele erhebt den Herren (Schübler Chorales, BWV 648)
8. Gregoriaans: In éxitu Israel (Tonus Peregrinus)
9. J.S. Bach (Duitsland, 1685-1750): Meine Seele erhebt den Herren (BWV 733)

Iris Eysermans (Antwerpen, °1982) studeerde orgel aan de conservatoria van Antwerpen en Rotterdam (NL).
Haar repertoire reikt van de Middeleeuwen, barok en romantiek, tot de 20ste eeuw en hedendaagse muziek.
Naast orgel bespeelt Iris het portatief: een Middeleeuws draagbaar orgel. Zij laat in 2017 een instrument bouwen bij orgelbouwer Stefan Keppler (Zuid-Duitsland), naar een Italiaans model uit de 14de eeuw van Francesco Landini.
Ze treedt regelmatig op als soliste en ze gaf onder meer concerten in de St-Antoniuskerk te Brasschaat, St-Pieterskerk Turnhout, Kathedraal van Antwerpen, Kathedraal van Hasselt, Zomerconcerten Leuven orgelstad enz.
Ze is als organist verbonden aan ChampdAction (productiehuis en studio voor hedendaagse muziek).
In 2018 staat ze op podium voor “Canticum Canticorum”, in samenwerking met ChampdAction en Collegium Vocale Gent. Iris Eysermans: orgel - synth - orgelpedaal - organetto.
Sinds 2009 vormt Iris samen met organiste Marie-Noëlle Bette het duo “64-Feet.” Ze experimenteren met het combineren van oude en nieuwe muziek (vooral grafische partituren), maar ook met een unieke setting zoals synthesizer, organetto, orgelpedaal, stem enz.

Met optredens in België (Festival van Vlaanderen, diverse orgelfestivals…) en in het buitenland (Spanje, Nederland, Zwitserland) heeft 64-Feet zich ondertussen een unieke reputatie opgebouwd.
Momenteel volgt Iris een opleiding “gregoriaans" aan het “Centrum gregoriaans” in Drongen (Gent). Haar zangstem leent zich dan ook prachtig voor de Middeleeuwse- en renaissancemuziek.