Toeristenconcert door Martijn Borsje op het KAM-orgel

zaterdag 2 juni 2018 15.30 uur

H. Andriessen (1892-1981) -Thema met variaties

H. Howells (1892-1983)       -Psalm 34 (psalm prelude 1)

L. Vierne (1870-1937)         -Berceuse

J. S. Bach (1685-1750)        -Toccata, adagio en fuga BWV 564

CV Martijn Borsje

Martijn Borsje is geboren op 18 oktober 1995 in Gorinchem. Vanaf zijn 6e jaar werd het duidelijk dat hij zich met klassieke muziek wilde bezig houden. Vanaf zijn 7e jaar heeft hij orgel les gehad van Leo Terlouw op de muziekschool ‘Toon’ in de herv. Kerk van Nieuwpoort. In 2010 is hij begonnen met het volgen van orgel lessen in de Grote kerk van Dordrecht bij Cor Ardesch. Martijn is aan 3 verschillende kerken verbonden als organist. Op zijn 14e jaar kreeg hij een vaste aanstelling als organist in de Herv. Gemeente van Hagestein (2010). Later kwamen daar zijn eigen gemeente in Groot-Ammers (2012) en de Herv. Gemeente van Schoonrewoerd (2013) bij.
Op het Driestar-College te Lekkerkerk heeft hij zijn 4 jarige VMBO opleiding gevolgd en daarna de MBO opleiding ’junior account manager’ aan het Hoornbeeck College te Rotterdam. Beide opleidingen heeft hij succesvol afgerond. Sinds 2013 is hij werkzaam bij muziekwinkel Joh. De Heer te Sliedrecht als verkoper/adviseur van muziekinstrumenten. Regelmatig begeleidt hij diverse koren en is ook als pianist zeer actief.

Sinds 2014 studeert hij aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) en volgt orgellessen bij Bas de Vroome en Ben van Oosten. Improvisatie en Kerkelijk orgelspel krijgt hij van Aart Bergwerff en Hayo Boerema. Pianolessen heeft hij gekregen van Eli ’t Hart en hij volgt ook de minor koordirectie bij Wiecher Mandemaker.
Op 27 juni 2015 ontving Martijn een 'eervolle vermelding' voor het best gespeelde verplichte werk op het Govert van Wijn concours in Maassluis. (Pastorale, L. Vierne)