Toeristenconcert door Matthijs Breukhoven op het KAM-orgel

zaterdag 16 juni 2018 15.30 uur

J.S. Bach (1685-1750)

Fantasia en fuga in g moll (BWV 542)

C. Franck (1822-1890)

Premier Choral en Mi-majeur

CV:  Matthijs Breukhoven werd geboren op 17 januari 1992 en volgde zijn eerste pianolessen op de SKVR muziekschool te Rotterdam. Daarna kreeg hij 5 jaar les op piano en orgel van organist Frank J. van Wingerden. Matthijs ontving van 2009 tot 2014 zijn orgellessen van Arjen Leistra (literatuur), en in 2012 van Gerben Mourik (improvisatie).
Ook studeerde hij in 2013 tijdens zijn verblijf van een half jaar in Australië bij Dominic Perissinotto, organist van de St. Patricks Basilica te Fremantle.
Sinds september 2014 studeert Matthijs hoofdvak orgel aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) bij Ben van Oosten en Bas de Vroome en kerkmuziek bij Hanna Rijken en Arie Hoek. Daarnaast krijgt hij improvisatielessen van Hayo Boerema en Aart Bergwerff en koordirectie bij Wiecher Mandemaker.
Matthijs volgde masterclasses bij onder anderen Wolfgang Zerer, Arie. J. Keijzer, Aude Heurtematte, Henry Fairs, Leo van Doeselaar, Sietze de Vries en Olivier Latry.

Matthijs is organist van de Oude kerk te Rotterdam-Charlois en de Alexanderkerk te Rotterdam.