Toeristenconcert door Gerard de Wit op het Bach-orgel

zaterdag 3 juni 2017 15.30 uur

Gerard de Wit is zowel de oprichter, als de artistiek leider van stichting Dutch Baroque. Dirigent, organist en klavecinist Gerard de Wit werd in 1985 te Dordrecht geboren. In 2006 en 2007 studeerde hij koordirectie en zang aan de Hogeschool IDE te Gorinchem. Hij studeerde hoofdvak Orgel Bachelor bij Bas de Vroome en Master bij Ton Koopman. Aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag studeerde hij hoofdvak Klavecimbel bij docenten Ton Koopman en Tini Mathot. De Bachelor- en Masterstudies werden cum laude afgesloten.
Tijdens zijn studies deed hij onderzoek naar ‘De instrumentale muziek van- en het leven van de figuur J. P. Sweelinck’. Tevens deed hij onderzoek naar de incomplete Cantate BWV 188 van J.S. Bach. Uit deze cantate reconstrueerde hij de Sinfonia naar aanleiding van het complete klavecimbelconcert BWV 1052. Hij studeerde Basso Continuo bij Bernard Winsemius, Patrick Ayrton en Kathryn Cok. Ook volgde hij lessen Historische Documentatie en Capita Selecta (Universiteit Leiden) bij Ton Koopman. Gerard geeft concerten in binnen- en buitenland. Hij won diverse eerste en tweede prijzen. Voor een compositiewedstrijd won hij de eerste- en publieksprijs.
Nog voor de afronding van zijn studies richtte hij een kamerkoor op met in het bijzonder aandacht voor het zeventiende en achttiende-eeuws repertoire. Sinds de oprichting van het barokorkest Dutch Baroque Orchestra in 2014, heeft dit kamerkoor de naam Dutch Baroque Vocal Consort. Gerard is artistiek leider van Stichting Dutch Baroque. Ook geeft hij orgel- en klavecimbellessen.
Gerard de Wit publiceert regelmatig. Diverse orgel- en koorcomposities staan op zijn naam. Een aantal orgelcomposities zijn uitgegeven bij uitgeverij Den Hertog te Houten. Sinds 2016 is hij bezig met de samenstelling van een Psalmkoraalboek voor orgel. Als kerkorganist is Gerard verbonden aan de Hervormde gemeente te Zwijndrecht, wijk Oude Kerk.
Gerards uiteenlopende muzikale activiteiten als solist, begeleider, continuospeler, dirigent en componist zijn op diverse Cd’s vastgelegd. In 2015 richtte hij zijn eigen platenlabel Dutch Baroque Records op.

http://www.gerarddewit.nl                              http://www.dutchbaroque.nl

300 jaar Reformatie & 250 jaar Georg Philipp Telemann (1681-1767)

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Praeludium pro Organo pleno BWV 552