Kids for Cape Town

Kids for Cape Town is een diaconaal doekamp voor jongeren tussen 16 en 20 jaar oud. Bij dit kamp gaan zestien jongeren in Kaapstad aan de slag om in samenwerking met betrokkenen te werken aan de opbouw van levens van mensen. In dit geval gaat het om het mee helpen bouwen en financieren van één van de kinderdagverblijven van stichting Mzamomhle, een kleinschalige stichting die samenwerkt met o.a. Kerk in Actie en ‘De Wilde Ganzen’.

Het Kamp zal plaatsvinden in de voorjaarsvakantie van 2020. In de tussenliggende periode gaan de jongeren zelf aan de slag met bedenken en uitvoeren van projecten waarmee geld ingezameld kan worden voor het project. Als kick-off zal op 15 juni een sponsorloop georganiseerd worden waarbij als hoofd-act dominee Paul Wansink (Grote Kerk gemeente Dordrecht), samen met de diaconie, het eiland van Dordt gaan rond hollen (37km). Andere projecten die op de planning staan zijn o.a. een klusloket, kunst- en talentenveiling, een gemeentediner en een aantal muzikale concerten. Ook deze projecten worden, met behulp van fanatieke gemeenteleden, door de jongeren zelf georganiseerd.

Uw bijdrage aan het project ‘Kids for Cape Town is heel erg welkom! Het geld is bestemd voor de projecten van de Stichting Mzamomhle, die dit diaconaal project zal begeleiden. Natuurlijk is er ook geld nodig voor de reis zelf.

U kunt doneren via:
1. Sponsoring Ds. Paul Wansink voor de sponsorloop rond het hele eiland van Dordrecht op 15 juni a.s.: doel is tenminste € 5000,- euro bij elkaar te brengen. Als 100 gemeenteleden 50 schenken gaat dit lukken. En misschien kunt u 100 euro missen?
2. Het ondersteunen van andere projecten die binnenkort op de onderstaande website en in de wijkbrief zijn te lezen.

U kunt uw bijdrage storten op rekening: NL45 RABO 0373 7421 85 t.n.v. diaconie Hervormde Gemeente inzake wijk 1 Zuid-Afrika, o.v.v.ds. Wansink
Meer informatie is te vinden op www.kidsforcapetown.nl