Mediatour

Mediatour: Dwalen door de Grote Kerk

In november 2018 is een belangrijk arrangement aan het bezoekersassortiment toegevoegd: de mediatour. In samenwerking met productiemaatschappij Imagineear is een informatiedrager ontwikkeld die zijn weerga niet kent. U ontvangt bij de entree een MPi, een soort smartphone, gevuld met auditieve en visuele content over 1) de kerk als gebouw en 2) het gebouw als kerk.

Deze twee elementen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De Projectgroep Verhaallijnen, waarin alle bij de kerk betrokken instanties tegenwoordig waren, is verantwoordelijk voor de zgn. content. De wetenswaardigheden zijn verwoord door Jan Doolaard en ingelezen door Gijs Scholten van Aschat (Ne) en Ed Stoppard (En). Met een inleiding van Paul Wansink, predikant van de Grote Kerk Gemeente, en Wouter Kolff, burgemeester van Dordrecht.

De kerk is verdeeld in acht zones; daarbinnen zijn veertig stops gemarkeerd. U kunt u laten leiden door het apparaat in uw hand (en oren), maar evengoed instappen waar uw belangstelling het meest naar uitgaat. Ook is het mogelijk op deze manier de rondgang later nog eens op te pakken. Om de kosten, € 2,50 per persoon, hoeft u het niet te laten. En als u lid bent/wordt van de Vereniging Vrienden van de Grote Kerk is de mediatour helemaal gratis. Warm aanbevolen!