Nieuws

Coronavirus maatregelen

Actuele informatie over de maatregelen die de Grote Kerk Dordrecht heeft getroffen voor het bijwonen van kerkdiensten.

Lees meer

Dordrecht 800 jaar door de ogen van Studio 76

Studio 76 exposeert in de Grote Kerk van Dordrecht met een 60-tal werken die gemaakt zijn naar aanleiding van Dordt800 en Dordtse Helden. De expositie duurt tot en met 29 augustus 2021 en is geopend tijdens de actuele openingstijden van de Grote Kerk.

Lees meer

Grote Kerk weer geopend voor toeristisch bezoek

Door de Coronamaatregelen moest de gebruikelijke openstelling van de Grote Kerk per 1 april helaas worden uitgesteld. Maar dankzij de versoepelingen van de maatregelen is de Grote Kerk vanaf 8 juni jl. weer geopend voor toeristische bezoek. Bezoekers worden gastvrij ontvangen door de vrijwilligers van de Stichting Behoud Grote Kerk.


Lees meer

Gerestaureerd Kamorgel weer in gebruik

De restauratie van de balgen van het Kamorgel in de Grote Kerk door Orgelmakerij Reil (Heerde) is succesvol afgerond. Eind april jl. zijn de balgen weer terug vervoerd naar de Grote Kerk. Opnieuw moesten grote steigers worden opgebouwd in de torenhal, om de vijf balgen en de drie harmonica-verbindingsstukken naar boven te takelen en vervolgens

Lees meer

Romaans doopvont geplaatst in de Grote Kerk

Op zaterdag 1 mei jl. is een Romaans doopvont geplaatst in de Jeruzalemkapel van de Grote Kerk. Het doopvont is eigendom van het Dordts Museum en was sinds 2008 in bruikleen aan de Augustijnenkerk. Met dank aan het Dordts Museum en de Augustijnenkerk is het doopvont nu in bruikleen gegeven van de Grote Kerk Gemeente. Het doopvont is daarom overgebracht van de Augustijnenkerk naar de Grote Kerk.

Lees meer

Vorderingen restauratie Kamorgel

Inmiddels is het herstel van de balgen van het Kamorgel van de Grote Kerk in volle gang. In de tweede week van januari zijn de balgen zorgvuldig verwijderd. In de torenhal was een grote steiger opgebouwd om de zware balgbladen via de achterkant van het orgel naar beneden te kunnen laten zakken. De balgen zijn

Lees meer

Bach by Candlelight (Orgelconcert)

Cor Ardesch bespeelt het Bachorgel op vrijdag 19 maart om 21:00 uur

Lees meer

Veertigdagentijd 2021

Het thema van Kerk in Actie is komende Veertigdagentijd: “Ik ben er voor jou”zeven keer barmhartigheid  Er zijn veel mensen die wachten op een warm woord, een goede daad, een beetje barmhartigheid. Sommigen wonen in Moldavië, anderen in Libanon. Weer anderen in Indonesië, Zuid-Afrika of bij ons om de hoek.In de Veertigdagentijd staan we stil bij

Lees meer

Vicaris is alweer op de helft

In september heb ik mezelf via de Wijkbrief kort voorgesteld als predikant-in-opleiding, verbonden aan de Grote Kerk in Dordrecht. In de afgelopen maanden heb ik, ondanks alle maatregelen, jullie als gemeente mogen leren kennen.

Lees meer

Start Actie Kerkbalans 2021

Op zaterdag 16 januari a.s. gaat de nieuwe Actie Kerkbalans (AKB) 2021 van start. Ook dit jaar gaat een aantal gemeenteleden op stap om als `loper` de AKB-envelop met het verzoek om een financiële bijdrage voor de Grote Kerk Gemeente bij u langs te brengen.

Lees meer
Front van het kamorgel

Restauratie balgen Kamorgel

Begin januari a.s. wordt gestart met de restauratie van de balgen van het Kamorgel van de Grote Kerk. Al geruime tijd is duidelijk dat de lekkende blaasbalgen hersteld moeten worden.

Lees meer