Notre-Dame organist

PERSBERICHT Dordrecht, 3 mei 2017
Notre-Dame organist concerteert in Grote Kerk van Dordrecht

Het komt zelden voor dat een Franse organist in Dordrecht concerteert; laat staan een Franse organist van dít wereldse kaliber. De Franse organist Olivier Latry verruilt op 23 juni voor één dag één van de grootste orgels van de beroemde Franse orgelbouwer Aristide Cavaillé-Coll voor het schitterende Kam-orgel. Van de Parijse Notre-Dame naar de Onze Lieve Vrouwe- of Grote Kerk in Dordrecht.

Veelzijdig en ervaren Olivier Latry studeerde orgel bij de beroemde organist en componist Gaston Litaize. Vanaf 23-jarige leeftijd bespeelt Latry het imposante orgel in de Parijse Notre-Dame. Hij is in meer dan 40 landen een veelgevraagd concertorganist. Als solist treed Latry regelmatig op met orkesten als het London Philharmonia Orchestra, het Boston Symphony Orchestra en het Montreal Symphony Orchestra. Sinds 1995 is Latry orgeldocent aan het Parijse Conservatorium. Daarnaast geeft hij masterclasses over de hele wereld.

Repertoire Zijn repertoire strekt zich uit over alle stijlperiodes. Zijn vertolkingen van de complete orgelwerken van Olivier Messiaen zijn bekend over heel de wereld. Ook is hij een befaamd improvisator in de traditie van Charles Tournemire en Pierre Cochereau.

Programma Op vrijdagavond 23 juni laat Latry ons vanaf 20.00 uur genieten van een zeer verrassend programma. Hij neemt ons mee van de Franse muziek van componisten als Fauré, Pierné, Langlais en Alain naar een aantal schitterende stukken van Bach. Afsluitend speelt Latry een spectaculaire improvisatie.

Kaarten bestellen Voor dit bijzondere concert geldt de verkoopprijs van € 15,00 per kaartje, te bestellen via https://www.grotekerk-dordrecht.nl/event/olivier-latry-organist-notre-dame-kamorgel/. De kaarten kunnen snel uitverkocht zijn. Daarom adviseren wij u om snel te bestellen, zodat u verzekerd bent van een plek voor dit adembenemende orgelconcert.

Contactpersoon: stadsorganist Cor Ardesch, info@corardesch.nl, 06-49012726

Website: https://www.grotekerk-dordrecht.nl/event/olivier-latry-organist-notre-dame-kamorgel/ Facebook: @werkgroepmuziekgrotekerkdordrecht en @grotekerkdordrecht Twitter: @grote_kerk Instagram: Grote Kerk Dordrecht Bijlagen: afbeelding Olivier Latry