Restauratie balgen van het Kam-orgel

Vanaf eind 2007 tot begin april 2010 is door orgelmakerij Reil een succesvol ‘conserverend herstel’ van het Kam-orgel uitgevoerd. De klank is aanzienlijk verbeterd, met behoud van het unieke karakter. Ook de speelaard is beter geworden.

Dit herstel omvatte echter niet de restauratie van de balgen. Deze laatste fase van het herstel zal nu spoedig plaatsvinden en gaat ongeveer € 105.000,00 kosten.
Een groot deel hiervan zal door de kerkelijke gemeente bekostigd moeten worden.

Om ook een bijdrage te leveren aan deze kostbare restauratie gaat de Werkgroep Muziek een benefietconcert organiseren.
De organisten André Keijzer, Johan den Hoedt en Cor Ardesch zullen aan dit concert belangeloos meewerken.

Voor dit concert kunnen verzoeknummers uit alle stijlperioden van de orgelmuziek opgegeven worden.
Uit de verzoeken zullen de drie organisten een evenwichtig programma samenstellen.
De indieners van een uitgekozen verzoeknummer hebben gratis toegang tot het benefietconcert, dat op vrijdag 18 oktober 2019 wordt gegeven.
Toegangsprijs is € 15,00 (incl. koffie, wijn of frisdrank).

Nadere inlichtingen hierover vindt u op de website www.grotekerk-dordrecht.nl/orgelconcerten.