Thema-avond coming-out en geloven

Aankondiging thema-avond Grote Kerk over coming-out en geloven

Op donderdag 14 september a.s. vind er om 20uur (inloop 19.30u) in de Grote Kerk van Dordrecht een thema-avond plaats over coming-out en geloven, homoseksualiteit (LHBT) en de kerk. De avond is onderdeel van de Dordrecht Pride en wordt georganiseerd samen met de Grote Kerk en LCC Plus Projecten, de alliantie van christelijke LHBT-organisaties.

Kun je LHBT'er zijn en gelovig? Ja natuurlijk, zullen de meeste kerken aangeven. Toch blijkt het voor mensen in deze regio met een andere geaardheid vaak lastig hun weg te vinden binnen een geloofsgemeenschap. Kerkelijke LHBT'ers wachten langer met hun coming-out dan leeftijdsgenoten. En eenmaal uit de kast blijft de discussie 'wel of geen relatie' een lastige. Aan de hand van drie videofragmenten, waarin jonge mensen iets laten zien van hun worsteling binnen de kerk, gaan we het gesprek aan. Hoe doe je dat, je weg vinden binnen de kerk? Waar loop je tegenaan? En waarom zou je überhaupt nog naar een kerk gaan of geloven in een God als deze homoseksualiteit veroordeeld? Hoor wat anderen hierover zeggen of vertel je eigen verhaal.

De gespreksleider deze avond is journalist Kees Thies. Muzikale omlijsting wordt verzorgd door Maarten Teekens. Ontmoet ook Lennart Lenskens (organisator Dordrecht Pride), ds Paul Wansink (voorganger Grote Kerk gemeente), Minke Velthuis (blogster website Lazarus), Jochem de Klerk en Kees Goedegebuur (LCC Plus Projecten).

We hopen op een boeiende en bemoedigende avond.
Dordrecht Pride
Platform Dordtse Kerken