Winteropenstelling en Mediatour Grote Kerk

Vanwege de Herdenking 400 jaar Synode van Dordrecht blijft de Grote Kerk in het winterseizoen geopend voor bezoekers. De winteropenstelling is op woensdag t/m zondag van 12.00-16.00 uur in de periode 14 november t/m 31 maart.
In een drietal kapellen wordt kort en bondig uitleg gegeven over de Dordtse Synode 1618-1619.
Daarnaast is een expositie ingericht met werk van de bekende Groningse schilder Henk Helmantel. Het door Helmantel vervaardigde schilderij van het interieur van de Grote Kerk zal dan ook tentoongesteld worden. De Helmanteltentoonstelling zal tot eind mei 2019 te bezoeken zijn.
Bovendien kan met ingang van dit winterseizoen de Grote Kerk bezichtigd worden met behulp van een Mediatour waarop de verhalen van de Grote Kerk verteld worden. U kunt met de Mediatour een route volgen of gewoon “dwalen” door de Grote Kerk en ter plekke de informatie oproepen en beluisteren.
De toegangsprijs tijdens de winteropenstelling incl. Helmanteltentoonstelling is € 2,00. De Mediatour staat voor € 2.50 u ter beschikking.
Leden van de Vrienden van de Grote Kerk hebben gratis toegang tot de Grote Kerk en mogen gratis gebruik maken van de mediatour.