Bezoekersinformatie

Belangrijke informatie voor bezichtiging van de kerk

Vanaf 8 juni 2021 is de kerk weer voor bezoek geopend met inachtneming van de “Coronavoorschriften”
Vanaf 25 september is ook de toren weer geopend voor beklimming.

Openstelling vanaf 1 april tot en met 31 oktober

• De Grote Kerk is voor bezoek geopend op dinsdag tot en met zaterdag van 10.30 uur tot 16.30 uur en op zondag van 12.00 uur tot 16.00 uur.
  • De Toren is te beklimmen op dinsdag tot en met zaterdag van 10.30 uur tot 16.00 uur en op zondag van 12.00 uur tot 15.30 uur (torenbeklimming via kerkingang)
  • Feestdagopening: Tweede Paasdag, Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag is de kerk voor bezichtiging geopend van 12.00 uur tot 16.00 uur en de toren te beklimmen van 12.00 uur tot 15.30 uur

Uitzonderingen op de openingstijden:

Op zaterdag 30 oktober zijn kerk en toren vanaf 12.00 uur voor bezichtiging gesloten.

Openstelling van 1 november tot en met 18 december

• De kerk is voor bezoek geopend op zaterdag van 12.00 uur tot 16.00 uur.
  • De toren is te beklimmen op zaterdag van 12.00 uur tot 15.30 uur.

Van 18 december tot en met 31 maart zijn kerk en toren voor bezichtiging gesloten.

Toegangsprijs

• Kerk  : € 4,– ,inclusief mediatour of folder en toren, kinderen t/m 12 jaar gratis

Torenbeklimming met  groep

Groepen van meer dan 15 personen voor de torenbeklimming worden verzocht zich minimaal twee dagen van tevoren aan te melden bij mw. C.P. Aarnoudse (email: corrie@aarnoudse.net of telefoon 078-6147520)

Rondleidingen

Rondleidingen worden uitsluitend gegeven door gidsen van de kerk.

Groepsrondleidingen

Groepsrondleidingen kunt u aanvragen bij mevrouw C.P. Aarnoudse  (email::corrie@aarnoudse.net of telefoon 078-6147520).

Voor gereserveerde groepsrondleidingen geldt het volgende tarief:

• 1 april t/m 18 december : € 15,– plus € 5,– per persoon.

Vaste rondleidingen

Op donderdag- en zaterdagmiddag om 14.15 uur voor individuele bezoekers voor de prijs van € 5,– per persoon.

Vooraf aanmelden op email  corrie@aarnoudse.net of tel.078-6147520

Voor rondleidingen met een eigen gids ( bijv. in cursusverband of door een kunsthistoricus), mits vooraf aangemeld  gelden de volgende tarieven :  1 april t/m 31 oktober – € 5,– per persoon.

Schenkerij, winkel en exposities

Bij uw bezoek aan de Grote Kerk bent u van harte welkom in onze Schenkerij voor een kop koffie en kunt u onze winkel bezoeken. Ook worden er regelmatig exposities gehouden in de Grote Kerk. Informatie vindt u in de agenda.

Mediatour

Als bezoeker van de Grote Kerk kunt u ook gebruik maken van de Mediatour. Hiermee kunt u de verhalen beluisteren over de Grote Kerk als gebouw (en de bezienswaardigheden) en het gebruik van het gebouw als kerk. De Mediatour maakt de bezichtiging van de kerk nog mooier.
U kunt voor de Mediatour kiezen tussen twee routes naar keuze of gewoon ‘dwalen’ in de kerk en ter plekke de informatie oproepen en beluisteren.