Orgelconcerten

Datum: woensdag 19 oktober 2022
Tijd: 20:00 - 22:00
Locatie: Grote Kerk Dordrecht

Werken van Johann Sebastian Bach (1685-1750)

Partita diverse sopra il corale
Sei gegrüsset, Jesu gütig BWV 768

Duetto I BWV 802

Duetto III BWV 804

Allein Gott in der Höh sei Ehr BWV 663

Jesus Christus, unser Heiland BWV 665

Praeludium en Fuge e BWV 548

Cor Ardesch (*1959) studeerde orgel bij Piet Kee aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam.
Daarnaast volgde hij een opleiding Improvisatie bij Bert Matter aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Sinds 1998 is Cor Ardesch organist van de Grote of Onze Lieve Vrouwekerk te Dordrecht. Op 26 september 2007 werd Cor Ardesch tijdens de ingebruikname van het Bach-orgel benoemd tot stadsorganist van Dordrecht. In 2011 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn verdiensten op het gebied van de orgelcultuur in het algemeen en die van Dordrecht in het bijzonder.

Als artistiek adviseur werkt hij samen met de Werkgroep Muziek en organiseert jaarlijks een groot aantal concerten in de Grote Kerk.

Cor Ardesch doceert orgel, improvisatie en kerkelijk orgelspel.

Er verscheen een aantal CD’s, waarop hij het Kam-orgel van de Grote kerk te Dordrecht bespeelt. In december 2008 startte Cor Ardesch een groot project waarbij alle werken van Johann Sebastian Bach, gespeeld op het Bach-orgel, op cd werden vastgelegd. De feestelijke afronding van dit project vond plaats op 24 augustus 2016. Buiten Nederland trad hij als concerterend organist op in o.a. België, Oostenrijk, Duitsland, Noorwegen en Rusland. Meer informatie is te vinden op www.corardesch.nl

Stadsconcert door Cor Ardesch op het Bachorgel

Datum: zaterdag 12 november 2022