Jeugdcantorij

Zingen? Kerk? Enthousiasme? Gezelligheid? Doe mee! (wij doen ook mee)

De jeugdcantorij van de Grote Kerk is bedoeld voor kinderen van 6 tot 16 jaar. Van “kunnen lezen” tot “de baard in de keel”. Voor kinderen die van zingen houden. Voor kinderen en jongeren die het fijn vinden om prachtige muziek te zingen tijdens een dienst en daar ook hard voor willen werken.

De jeugdcantorij staat onder leiding van Catrien Posthumus Meyjes. Zij is de cantrix in de Grote Kerk en leidt de cantorij “Sura Cantat”

Projecten

Wij werken in projecten. Dat betekent dat we in bepaalde periodes van het jaar repeteren voor de voorbereiding van het zingen in een kerkdienst. We repeteren altijd op zondag (na afloop van de dienst) in de kerk van 11.45 – 12.30 u. Het is fijn om met een vaste groep kinderen te werken, die trouw aanwezig is bij de repetities. Dan is er groei mogelijk. De vocale ontwikkeling bij kinderen kan dan erg snel gaan.

We zingen ongeveer in vier kerkdiensten per jaar, zowel in ochtenddiensten als in avonddiensten.

Ik vind het erg leuk om in het koor te zingen! Ik leer er veel van en ben dan ook wel gegroeid. Catrien geeft hele goede tips en helpt goed. Het is altijd gezellig en leuk. Ik kan mijn hoofd even legen en nergens aan denken als ik zing in het koor, behalve muziek. Het brengt rust en stilte in mijn hoofd. Ik ben daarom ook erg blij dat ik mee mag doen! 

Ik vind het leuk om te zingen, om samen te zingen en je leert mooie tonen.
Ook al die verschillende opdrachten zijn leuk en als het niet helemaal goed gaat, dan maakt Catrien  de opdracht weer zo dat het dan toch beter gaat.
Als ik zing wordt ik blij en rustig.

Repertoire

We zingen uit het Liedboek voor de kerken. Daarnaast ook koorliteratuur, bijvoorbeeld The Lord’s Prayer van Tavener en het Agnus Dei van J. Fauré. Tijdens de repetities worden ook “gewone” liedjes gezongen. Vooral in het kader van de stemvorming.

Komende projecten

Dienst2 juni 2024 ochtenddienst
Repetities12, 19 en 26 mei 2024 na afloop van de dienst 
Dienst22 september 2024 ochtenddienst Startzondag 
Repetities1, 8 en 15 september 2024 na afloop van de dienst  
Dienst24 december 2024 avonddienst Kinderkerstnacht 
Repetities8, 15 en 22 december 2024 na afloop van de dienst  
(+ inhoudelijke voorbereiding)) 

Meezingen?

Wil je meezingen of wil je meer informatie? Vul dan je naam en e-mailadres in. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!