Muziek

Muziek is belangrijk bij de activiteiten die in de Grote Kerk plaatsvinden. Om te beginnen tijdens de erediensten op zondagmorgen. De diensten worden muzikaal begeleid door de aan de Grote Kerk verbonden professionele kerkmusici: organist Cor Ardesch en cantrix Catrien Posthumus Meyjes, die leiding geeft aan onze Grote Kerk Cantorij Sura Cantat.

Vespers en cantatediensten

In de avonddiensten – de vespers en cantatediensten – staat klassieke kerkmuziek centraal. De Werkgroep Avonddiensten van de Grote Kerk Gemeente verzorgt ieder jaar een mooi, zorgvuldig samengesteld programma waaraan vele gastmusici en organist Cor Ardesch medewerking verlenen. Cantorij Sura Cantat verzorgt ieder jaar een cantatedienst.

Orgelconcerten Werkgroep Muziek

Ook buiten de kerkdiensten klinkt er volop muziek in de Grote Kerk. De orgelconcerten, georganiseerd vanuit de Werkgroep Muziek van de Stichting Behoud Grote Kerk, mogen rekenen op veel belangstelling van publiek, uit maar ook van buiten Dordrecht.

Huur locatie

Daarnaast is de Grote Kerk een graag gehuurde locatie voor koren, gastorganisten en andere musici. Het overzicht treft u in de agenda.