Orgelconcerten

De orgelconcerten in de Grote Kerk worden georganiseerd door de Werkgroep Muziek. De artistieke leiding is in handen van de stadsorganist Cor Ardesch.

Het is duidelijk dat de concertserie 2020 van de Werkgroep Muziek dit jaar niet gerealiseerd kan worden.

Wij hebben Cor Ardesch gevraagd een concertserie op te zetten. Zoals veel musici wordt ook Cor Ardesch getroffen door het wegvallen van concerten e.d.
Voor het uitvoeren van de korte concerten zal de Werkgroep Muziek hem een vergoeding geven.
Het zou fijn zijn als u, wanneer u naar een concert hebt geluisterd, een bijdrage aan de Werkgroep Muziek zou kunnen geven.

Het eerste concert, met werken van J.S. Bach,  was op zaterdag 9 mei en is nog steeds te beluisteren op https://www.youtube.com/watch?v=2O6KyhbjnZs&t=777s

Daarnaast heeft de Werkgroep Muziek de volgende serie opgezet:

Zaterdag 27 juni, 20.00 uur                        Werken van J. Brahms.
                                                                       Cor Ardesch bespeelt het Kamorgel

Zaterdag 25 juli, 20.00 uur                         Grand Tour langs de orgels van de Grote Kerk.
Cor Ardesch neemt u mee in het Bachorgel en het Kamorgel, waarbij ook een bezoek wordt gebrachtaan het Kabinetorgel.

Zaterdag 29 augustus, 20.00 uur              Improvisatieconcert.
Thema’s voor dit concert kunt u inleveren bij info@corardesch

Daarnaast, onder voorbehoud weer ‘live’ te bezoeken:

Woensdag 16 september, 20.00 uur      Bachconcert (Bachorgel)

Woensdag 14 oktober, 20.00 uur            Concert op het Kamorgel
   (presentatie nieuwe cd met orgelwerken van J. Brahms)

Met vriendelijke groeten,
Werkgroep Muziek Grote Kerk Dordrecht

NL95 INGB 0003 9399 05   t.n.v.   St Behoud Grote Kerk te Dordrecht Werkgroep Muziek