Dordrecht 800 jaar door de ogen van Studio 76

Studio 76 exposeert in de Grote Kerk van Dordrecht met een 60-tal werken die gemaakt zijn naar aanleiding van Dordt800 en Dordtse Helden. De expositie duurt tot en met 29 augustus 2021 en is geopend tijdens de actuele openingstijden van de Grote Kerk. Zie voor de openingstijden de  bezoekersinformatie.

Studio 76 is de oudste Dordtse schildervereniging en is in 1976 opgericht. Dit voorjaar heeft zij het 45-jarig jubileum gevierd. De leden zijn amateurs die veel plezier beleven aan het tekenen en schilderen. Zij werken vrij aan eigen werk of werken aan thema’s onder leiding van ervaren docenten. In de verschillende lessen kunnen zij zich specialiseren in tekenen, aquarel, gemengde technieken, schilderen, en ook in de kunst van het portretteren. Jaarlijks worden workshops georganiseerd met een ander thema, zoals schilderen zonder penseel, of kennismaken met grafiek. Deze workshops zijn ook voor niet-leden te volgen.

De vereniging telt een kleine honderd leden. Velen kennen elkaar al jaren van de lessen, workshops en de gezellige excursies naar musea. Het geeft een band als je je gezamenlijke interesse kan delen. Studio 76 geeft kleur aan het leven!

Het atelier van de vereniging is te vinden aan de Rijksstraatweg 62 te Dordrecht.
Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje op www.studio76dordt.nl. Voor vragen, mail aan info@studio76dordt.nl.