Lof voor vicaris bij afscheid

Op zondag 4 juli jl. was Mart Jan Luteijn voor de laatste maal in zijn vicariaat voorganger in de Grote Kerk. Na afloop van de kerkdienst sprak de voorzitter van de wijkkerkenraad – Joke van der Klooster – lovende woorden over de manier waarop Mart Jan in de afgelopen periode zijn activiteiten voor de Grote Kerk heeft ingevuld.

Mart Jan bestudeerde alle aspecten van de gemeente, ook gericht op de toekomst. Hij was voorganger in meerdere kerkdiensten en ‘die staan’, zo benadrukte de WK-voorzitter. En dit alles in plezierige samenwerking met Grote Kerkpredikant Paul Wansink.
Als dank voor alle inzet overhandigde de WK-voorzitter een bijzonder attentie aan Mart Jan: een zilveren bladwijzer, ook te gebruiken als briefopener (als symbool om te luisteren naar – ‘de brieven te openen van’ -de gemeente), met verwijzing naar een passende Bijbeltekst en met het logo van de Grote Kerk.
Er volgde een mooi applaus van de aanwezige kerkgangers voor de scheidende vicaris. Uiteraard hopen we Mart Jan tijdens het vervolg en na afronding van zijn studie nog regelmatig in de Grote Kerk te verwelkomen.