Bijbelschilderijen ‘Gospel Images’ Jan van ’t Hoff in Grote Kerk Dordrecht

De Dordtse kunstschilder Jan van ’t Hoff werkt al jaren in opdracht aan het project Gospel Images. Met het doel in een serie schilderijen de hoofdlijn van de Bijbel weer te geven, en deze afbeeldingen zo breed mogelijk te delen. De afbeeldingen -elk voorzien van een korte uitleg- zijn in chronologische volgorde op de website www.gospelimages.nl geplaatst. Wereldwijd worden de schilderijen bekeken en gratis gedownload, als kunstwerk, maar ook als materiaal om te gebruiken in allerlei vormen van Christelijk onderwijs.

De boodschap van de Bijbel draait om het werk van Jezus Christus. Door het geloof in Hem wordt de relatie tussen God en mens hersteld.
Het verlangen Hem bekend te maken en te eren is dan ook de motivatie achter de realisering van dit project. De herkenbare Bijbelse taferelen, waarin thema’s als liefde, verraad, jaloezie, vergeving, en vertrouwen worden verbeeld, houden ons een spiegel voor. Waar staan wij?

Een selectie uit deze schilderijen zal D.V. van 3 september t/m 31 oktober 2021 worden tentoongesteld in de Dordtse Grote Kerk. Vier kapellen in de prachtige monumentale kerk zijn hiervoor gereserveerd. De vele vrijwilligers die de openstelling van de kerk mogelijk maken zullen u gastvrij ontvangen!

De schilderijen zijn niet te koop.

Adres: Lange Geldersekade 2, 3311 CJ Dordrecht.
Openingstijden: di. t/m za. 10.30-16.30 en zo-middag 12.00-16.00.
Entree €4,- Kinderen tot 12 jr. gratis toegang. Het entreegeld komt ten goede aan het onderhoud van het kerkgebouw.