Klokken voor de Vieringtoren Grote Kerk

Op zaterdag 2 oktober jl. organiseerden de Vrienden van de Grote Kerk de feestelijke bijeenkomst `Dat klinkt als een klok`, in het kader van de herdenking van Dordrecht 800 jaar stad. Het event stond al gepland voor 2020, maar kon helaas door Covid-19 geen doorgang vinden.
Hoogtepunt van het uitgebreide programma met veel muziek was het gieten van een klok door de Italiaanse klokkengieter Allanconi, een spectaculaire gebeurtenis in aanwezigheid van 300 genodigden van de Vrienden van de Grote Kerk.

De klok is één van de twee klokken die bestemd zijn voor het plaatsen in de zogenaamde Vieringtoren van de Grote Kerk, de spitse houten toren boven het midden van het schip van de kerk.
De tweede klok is inmiddels gegoten in het bedrijf van Allanconi in Italië. Op beide klokken worden ornamenten, een middeleeuws stadszegel, een kerkzegel en een deel van het Onze Vader gebed  gezet.

Als beide klokken gereed zijn, zullen zij voor bezichtiging tentoongesteld worden in de kerk. Dan kan ook de voorbereiding worden getroffen voor plaatsing in de smalle Vieringtoren.
Uitgebreide informatie over de Vieringtoren en de achtergrond van het event ‘Dat klinkt als een klok`vindt u in bijgaand document van de heer Herman A. van Duinen.