Schoenenactie

Geraakt door het leed in en om de vluchtelingenkampen, willen Stichting CRR, Christian Refugee Relief en Stichting Bootvluchteling graag samen de handen uit de mouwen steken en vragen we u om hulp. Duizenden mensen zitten vast in een overvol kamp met een groot tekort aan basisvoorzieningen. Dagelijks ervaren we hoe groot de nood en hoe hard onze hulp nog steeds nodig is.

De vluchtelingenproblematiek lijkt te groot en ingewikkeld om opgelost te worden. Overheden en politieke partijen verzanden regelmatig in het politieke steekspel. “Maar wat kunnen we wel voor ze doen?” Door niet te kijken naar de problematiek of het systeem, maar naar de mens die er de dupe van is. Een helpende hand uitsteken naar de ander is op veel manieren mogelijk!

Hermien Hol (verpleegkundige en diaken van de Grote Kerk) is in de vluchtelingenkampen geweest en heeft twee zomers gewerkt voor Stichting Bootvluchteling. Het viel haar op dat de kinderen die in de kampen wonen vaak met verwondingen aan de voeten op het spreekuur komen en meestal alleen plastic schoenen hebben.

We vragen u om een paar stevige kinderschoenen die de kinderen beschermen tijdens deze koude winter in te leveren in de wijkzaal van Grote Kerk aan de Lange Gelderse kade 2 te Dordrecht.

De inzamelmomenten zijn:

• Voorafgaand aan de kinderkerstviering om 15.30 op 24-12
  • Na de dienst op kerstochtend tussen 11.30 en 12.30 op 25-12
  • Na de dienst op 2 januari tussen 11.30 en 12.30

De ingezamelde schoenen worden in januari 2022 naar het centrale inzamelpunt van Christian Refugee Relief gebracht door Klaas en Marleen Romijn, gemeenteleden van de Grote Kerk. Hierna gaan alle goederen op transport naar de kampen in Lesbos, Chios, Athene en/of Samos.