Onderhoud in en rond de Grote Kerk

Zomer of winter er is aan of rond onze monumentale Grote Kerk altijd wat te doen.

De 12 parkeerplaatsen aan het kerkpad zijn onderhanden genomen. Door de regenval en intensief gebruik van de parkeerplekken was het een modderpoel geworden.

Alles plekken zijn keurig verstevigd en voorzien van een nieuwe laag kiezels door een Hoveniersbedrijf All Green. Met groot materieel is deze klus weer geklaard.

Alle 26 gaslampen in de kooromgang en hoogkoor zijn afgelopen weken vervangen. Dat vraagt het nodige klim en klauterwerk boven op de gewelven. Vervolgens de lampen laten zakken, nieuwe lampen er in en de lampen weer ophijsen.

Als het goed is zijn de gewelven en beschilderingen voor de komende 7-8 jaar weer mooi en gegarandeerd verlicht.