Nieuwe geluids en -video installatie in gebruik genomen

In de week van 9 mei was het eindelijk zo ver. De firma SchaapSound heeft in die week de nieuwe geluidzuilen en de camera’s geïnstalleerd.

Diverse bedrijven hebben in de weken daarvoor de voorbereidingen getroffen om dit mogelijk te maken. Firma Gertenbach heeft honderden meters kabel getrokken onder en naar het Schip, Hoogkoor en Mariakoor. Dat was een grote uitdaging aangezien de Grote kerk niet het meest gemakkelijk gebouw is met zijn grafzerken en lastig bereikbare plaatsen. Het vroeg veel denkwerk en creativiteit om met kabels op de juiste plaats te komen. Tot grote opluchting is het gelukt waarna de firma SchaapSound de geluidszuilen en camera’s aan kon sluiten. Op zondag 15 mei zijn de systemen in gebruik genomen.  In de maand juni zal de laatste hand worden gelegd aan het verbeteren van geluid en beeld, namelijk het instellen van de apparatuur. De eerste resultaten zijn al positief: de betere verstaanbaarheid van de predikant/sprekers en de dynamische  beelden maken nu al het verschil. Oordeelt u zelf ook maar. In de kosters bank zijn nu vier monitoren gemonteerd waar vanuit kosters Marianne Rietveld en André Vlaanderen en de mannen van de streaming alles kunnen bedienen. Eind juni zal de definitieve oplevering plaats vinden.

Dankzij een ontvangen legaat van een gemeentelid en een bijdrage van de Vrienden van de Grote Kerk konden we dit project realiseren.

Met de  nieuwe installatie van beeld en geluid is onze Grote Kerk ook aantrekkelijker geworden voor de verhuur. Met de inkomsten die daaruit voorvloeien kunnen we ook weer een gedeelte van het onderhoud van het gebouw bekostigen.

Gelijktijdig met de installatie van beeld en geluid zijn de 2 nieuwe klokken in de Vieringtoren gehangen. Deze zullen tijdens het bidden van het Onze Vader worden geluid. Dit was een project van de Vrienden van de Grote Kerk, waarbij Adri de Heer de drijfveer was. Helaas heeft Adri het ophangen van de klokken niet mee mogen maken, hij overleed eind vorig jaar, kort na het gieten van de klokken.

De Kerkrentmeesters