Start van het BOF korenfestival in de Grote Kerk Dordrecht

De historische binnenstad van Dordrecht is op zaterdag 28 mei 2022 het decor van een groots opgezet Barbershop-korenfestival De BOF (= Barbershop Ontmoetings Festival). Het motto van dit evenement is “BOF”jijeven en start ’s morgens in de Grote kerk van Dordrecht.

Als sinds vorig jaar Is het dames Barbershop koor Route Sixteen uit Dordrecht bezig met de organisatie van dit evenement. Er hebben zich nu al zo’n  600 deelnemers uit binnen-en buitenland aangemeld.

Om zo’n grote groep deelnemers “op gepaste wijze“ te ontvangen kom je natuurlijk al gauw bij de Grote Kerk terecht.

“Wij zijn dan ook enorm blij dat we daar gebruik van mogen én kunnen  maken en alle medewerking krijgen van de koster en de kerkrentmeester van de Grote Kerk” vertelt een lid van de organisatie.

“Het is een prachtige locatie op een van de  mooiste plekken van Dordrecht en niet onbelangrijk , de koren en kwartetten lopen direct het centrum in”.

Alle deelnemers worden in de Grote Kerk ontvangen met koffie of thee en wat lekkers, ontvangen de informatie die nodig is zoals de route en de diverse optreedplekken. Nadat er met elkaar ingezongen is  – alles wordt a capella gezongen – vertrekken de koren en kwartetten.

Vergezeld van een gids gaan de koren en kwartetten het centrum van Dordrecht in. Op de mooiste  pleinen, leuke straatjes, in kerken, op terrassen, binnentuinen en andere verrassende plekken kunnen de inwoners en bezoekers van de stad hen tegenkomen.

Ook in de Grote Kerk zullen er die middag 28 mei vanaf 12.30 uur tot 16.00 uur een zevental koren een optreden verzorgen, kortom die middag 28 mei is Dordrecht dé Barbershop stad van Nederland.