Gezongen vesper

De Grote Kerk Gemeente organiseert op zondagavond 10 juli, om 19:00 uur weer een Gezongen vesper. Opnieuw vullen de stemmen van het Rotterdams Vocaal Ensemble de kerk. In een programma van een uur krijgt u volop de kans om van de muziek te genieten, ingebed in een liturgie van gebed en verstilling. 

Rotterdams Vocaal Ensemble 

Het Rotterdams Vocaal Ensemble zingt onder leiding van Mirjam van den Hoek. Mirjam is als dirigent enkele jaren geleden afgestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium. Het ensemble kent verder een wisselende samenstelling van (semi)professionele zangers uit de Laurens Cantorij en het Laurens Collegium. Verbonden aan de Laurenskerk in Rotterdam. 

Thema 

Thema van deze avond is ‘Vater unser im Himmelreich’. De reformator Martin Luther bracht de volkszang weer terug in de eredienst. Daartoe dichtte en componeerde hij veel kerkliederen die wij in vertaling nog regelmatig zingen. Tijdens de muziekvespers wordt een selectie uit deze schat der eeuwen uitgevoerd. 

Twintigjarige traditie 

De Grote Kerk gemeente kent een ruim twintigjarige traditie van avonddiensten waarin de kerkmuziek een belangrijke rol speelt. Deze avonddiensten hebben de vorm van vespers.