Cantatedienst in de Grote Kerk van Dordrecht

In de Grote Kerk van Dordrecht is op zondagavond 30 oktober om 19:00 uur een Cantatedienst. De koorklank van het Drechtsteden Bachkoor vult dan de kerk. Het koor zingt cantate 80: Ein feste Burg ist unser Gott (BWV 80) van Johann Sebastian Bach. 

Het Drechtsteden Bachkoor staat onder artistieke leiding en dirigent ‘t Nico van der Meel. Het koor bestaat uit gevorderde amateurs en semi-professionals. Kwalitatief en artistiek op hoog niveau presterend, verrassend en dynamisch zijn daarbij sleutelwoorden. Jaarlijks voert het Bachkoor een aantal projecten uit, zoals ook deze avond. Bekijk voor meer informatie over de uitvoering de website van het Drechtsteden Bachkoor

De Grote Kerk gemeente kent een ruim twintigjarige traditie van avonddiensten waarin de kerkmuziek een belangrijke rol speelt. Deze avonddiensten hebben de vorm van vespers en cantatediensten.