Gezongen vespers met De Witt Academy 

In de Grote Kerk van Dordrecht is op zondagavond 16 oktober om 19:00 uur een gezongen vespers. De koorklank van het Dordtse ensemble ‘De Witt Academy’ vult dan opnieuw de kerk. Deze vespers bestaan uit een liturgie van muziek, gebed en verstilling en duurt een uur. 

Het Dordtse ensemble ‘De Witt Academy’ verzorgen deze avond de muziek. Ze staan onder leiding van Yvonne Peters en Margriet den Hartog. De Witt Academy is een projectkoor en bestaat uit geschoolde zangers, die allen een grote koorervaring hebben. De koorbezetting is deze avond speciaal afgestemd op de uit te voeren muziek van Henry Purcell en John Blow. 

De Grote Kerk gemeente kent een ruim twintigjarige traditie van avonddiensten waarin de kerkmuziek een belangrijke rol speelt. Deze avonddiensten hebben de vorm van vespers.