Choral Evensong in adventstijd

In de Grote Kerk van Dordrecht is op zondagavond 11 december om 19:00 uur een Choral Evensong. De Barbara Cantorij uit Culemborg voert samen met de Dordtse cantorij Sura Cantat deze Evensong uit. Stadsorganist Cor Ardesch begeleidt hen. Zij volgen deze avond de liturgische vorm die kerken in Engeland al eeuwenlang uitvoeren. 

In een prachtige liturgie van een uur zingen ze de Preces and Response (gebeden en acclamaties). Daarnaast ook Psalm 85 in chant-vorm. Verder staat het Magnificat – en Nunc Dimittis van Statham op het programma. Ook zingen ze een Anthem (Beati quorum via van Stanford). Met een Evening Hymn sluiten ze de avond af. 

De Grote Kerk gemeente kent een ruim twintigjarige traditie van avonddiensten waarin de kerkmuziek een belangrijke rol speelt. Deze avonddiensten hebben de vorm van vespers en cantatediensten.