Kom jij met ons kerst vieren?


In de Grote Kerk zijn komend weekend diverse mogelijkheden om de kerst mee te vieren. Van harte welkom op deze eeuwenoude plek! Of volg ons via de livestream.
 

Kinderkerstnachtdienst
Zaterdagavond 24 december starten we om 19:00 uur met een kinderkerstnachtdienst. Ook dit jaar opent de Grote Kerk haar deuren speciaal voor jou. In de donkere kerstnacht luiden de klokken en ontsteken we de kaarsen. We lopen samen in een lichtjesoptocht. Verder beleven we een spannend muziekverhaal. En we spelen samen een kerstspel. Er is oppas aanwezig achterin de kerk voor de kleinste kinderen. 

Vergeet niet om je goed aan te kleden tegen de kou. 

Kerstnachtdienst 

Zaterdagavond 24 december gaan we om 22:30 uur verder met de kerstnachtdienst. Ook dan luiden in de donkere kerstnacht de klokken en ontsteken we de kaarsen. We zingen en spreken woorden van hoop, over de komst van de Koning in een stal.  

De samenzang “Komt allen tezamen” vult die avond de kerk. Stadsorganist Cor Ardesch speelt het Kamorgel. Verder verleent de cantorij ‘Sura Cantat’ o.l.v. Catrien Posthumus Meyjes haar medewerking. Ook verzorgt ds. Paul Wansink een korte overdenking. 

LET OP! Anders dan andere jaren starten we een uur eerder: 22:30 uur. Vergeet niet om je goed te kleden tegen de kou. 

Kerstmorgen 

Zondagochtend 25 december om 10:30 uur vieren we samen de kerstmorgen. We sluiten samen met de kinderen het adventsproject af. Organist Cor Ardesch speelt ook deze ochtend het Kamorgel. Verder verleent de cantorij ‘Sura Cantat’ o.l.v. Catrien Posthumus Meyjes haar medewerking.
Ds. Paul Wansink verzorgt een overdenking.