Afscheid van onze wijkpredikant Paul Wansink 


 

Paul Wansink heeft de gemeente op 26 februari 2023 te kennen gegeven uit Dordrecht te vertrekken: hij heeft een beroep aangenomen naar de Protestantse Gemeente in Lochem (O). Niet dat hij is uitgekeken op de Dordtse dreven; hij schrijft in de Wijkbrief van Pasen: 

Ik ervaar de Grote Kerk Gemeente als een prachtige gemeente; er zijn er naar mijn vaste overtuiging niet zoveel als deze in Nederland.  

en motiveert zijn keuze als volgt.  

[…] de Achterhoek ligt voor mij overal dichterbij: familie, vrienden, maar ook de omgeving waar ik van hou. Daarnaast denk ik dat het goed is als predikanten ook weer gaan. 

Een ware schok voor eenieder die gesteld is op deze alleskunner. Zijn tomeloze energie, creatieve aanpak en inspirerende diepgang zijn voor velen de reden (geweest) om de band met de Grote Kerk Gemeente aan te gaan en/of te behouden.  

De kerkenraad bezint zich uiteraard op de vraag: hoe nu verder? De gemeente is vitaal genoeg om naar een nieuwe voorganger uit te zien, al moeten daartoe nog wel enige formele stappen worden gezet. Er komt natuurlijk (weer) een beroepingscommissie, die zich zal inlaten met de beschikbare kandidaten. De ervaring van acht jaar geleden heeft geleerd dat Dordrecht, in het bijzonder de Grote Kerk, goed ligt bij de theologisch geschoolde gegadigden. Er wordt daarom uitgekeken naar een opvolger die uit de schaduw weet te stappen van zijn/haar illustere voorganger. Het past ons daarop te vertrouwen en niet in de laatste plaats op Hem die de kerk bijeenhoudt.