The Choir of Magdalen College, Oxford

Donderdag 13 juli om 19:30 uur

Al eerder mochten wij koren uit Engeland ontvangen in onze Grote Kerk, zoals het Winchester College Choir. Dit keer komt het koor uit Oxford. Iedereen die houdt van Engelse koormuziek is van harte welkom dit concert gratis bij te wonen. Het koor van Magdalen College, Oxford werd opgericht in 1480. Magdalen College was een van de belangrijkste koorstichtingen in het laatmiddeleeuwse Engeland. Het koor bestaat voornamelijk om de dagelijkse diensten in de kapel van Magdalen College te zingen, maar ze zingen ook bij een aantal speciale gelegenheden door het jaar heen, waaronder de beroemde viering van May Day. Buiten hun prachtige kapel zijn ze te horen tijdens concerten en op tournee, en ze hebben een exclusieve opname-overeenkomst met Opus Arte (het label van het Royal Opera House).