Cantatedienst Grote Kerk Dordrecht 

Op zondagavond 29 oktober 2023 om 19:00 uur klinkt de prachtige Bach cantate BWV 106, “Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit” in de Grote Kerk van Dordrecht. Het Drechtsteden Bachkoor, onder leiding van Johannes Gierl, voert deze bijzondere cantate uit. Deze cantatedienst belooft weer een unieke ervaring van bezinning en verbinding te worden, waarbij de muziek versmelt met de liturgie en de sfeer van deze eeuwenoude kerk.

Op 22-jarige leeftijd schreef Johann Sebastian Bach cantate 106, ook bekend als ‘Actus tragicus’. Het werk is geschreven ter nagedachtenis van een overledene. In deze periode rond Allerheiligen en Allerzielen herdenken we dierbaren die ons ontvallen zijn. De liturgische leiding is in handen van
ds. Paul Wansink. Deze avond heeft de cantate naast het koor een bijzondere instrumentatie met 2 blokfluiten en 2 gamba’s. 

De Grote Kerk heeft een rijke geschiedenis van inspirerende avonddiensten van één uur, waarin kerkmuziek een centrale rol speelt. De toegang is vrij.