Betoverend winterconcert

Donderdag 7 december betoverend winterconcert Grote Kerk

De beroemde Oekraïense tenor Yurii Godo zal van 7 tot en met 12 december in Nederland optreden als onderdeel van een liefdadigheidstournee om Oekraïense weeskinderen te helpen.

Het benefietconcert in Dordrecht vindt plaats op 7 december 2023 vanaf 20.00 uur in de Grote Kerk, Lange Geldersekade 2. De toegang is vrij. Er is een collecte voor de weeskinderen na afloop.

Yurii Godo, die heeft opgetreden op grote podia in het legendarische Teatro Real (Madrid), Carnegie Hall (New York), Notre Dame de Paris, de Opera Napels, in Venetië, München en Sydney, zal op deze avond de beste wereldliederen met o.a. Schuberts “Ave Maria”, en Francks “Panis Angelicus” ten gehore brengen, evenals Oekraïense kerstliederen.

Deze avond zal de kerk in kerstsferen zijn en wordt u ondergedompeld in een sfeer van warmte en liefde. Alle opbrengsten van het concert worden gedoneerd aan de Association for Support of Ukrainian Orphans voor 1080 weeskinderen uit de regio Zaporizhzhya, die zwaar te lijden hebben onder de Russische agressie.

De organisatie vraagt ook om laptops voor deze kinderen, omdat ze door de oorlog al twee jaar niet naar school kunnen en lessen alleen via internet worden gegeven. Ook is er dringend behoefte aan muziekinstrumenten, omdat de vereniging de weeskinderen muzikaal onderwijs wil geven. Wilt u iets bijdragen van deze spullen dan kunt u deze op donderdagochtend 30 november tussen 9.30 u. en 12.00 u. inleveren in de wijkzaal van de Grote Kerk (ingang Grotekerksplein). U kunt voor meer informatie ook bellen met Piet Crielaard, tel . 0655195010.